Φορητά καλοριφέρ νερού με μικρολέβητα μετακινούμενα σε ρόδες

Τα Φορητά καλορφέρ νερού είναι μεμονωμένα σώματα καλοριφέρ τύπου πάνελ με εγκατεστημένο ηλεκτρικό μικρολέβητα χαμηλής κατανάλωσης, τα οποία διαθέτουν ροδάκια για την μετακίνησή τους στο χώρο

Αποτελούν ατομικές μονάδες θέρμανσης χωρίς απαίτηση μόνιμης εγκατάστασης σε σωληνώσεις και λειτουργούν με την ίδια ευκολία όπως μια σόμπα, καθώς διαθέτουν διακόπτη on/off όπως όλες οι ηλεκτρικές συσκευές κι έχουν εγγύηση 5 έτη.

 

Είναι ιδανικά για οποιονδήποτε χώρο (παλιό ή νέο) δεν διαθέτει καμία εγκατάσταση θέρμανσης (π.χ. εξοχική κατοικία), αλλά και για ενοικιαστές που θα ήθελαν να τα πάρουν μαζί τους σε περίπτωση μετακόμισης, ακόμα κι αν υπάρχει κεντρική εγκατάσταση θέρμανσης στο ενοικιαζόμενο σπίτι που όμως υπολειτουργεί ή δεν λειτουργεί καθόλου. Επίσης, όταν μετακομίσετε σε δική σας μόνιμη κατοικία, μπορείτε να τους αφαιρέσετε τα ροδάκια και να τα κρεμάσετε στον τοίχο. Να τα μετατρέψετε δηλαδή σε ημιφορητά.

Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα ότι καταργούνται οι κλασικές εγκαταστάσεις με διπλές σωληνώσεις, πίνακες με κολλεκτέρ διακλαδώσεων κ.λ.π. και φυσικά το λεβητοστάσιο όπως και η αγορά και εγκατάσταση κεντρικού λέβητα.

Ανάλογα με το μέγεθος του κάθε σώματος καλοριφέρ τύπου πάνελ εγκαθίστουμε την αντίστοιχης ισχύος συσκευή μικρολέβητα. Η επιλογή του κατάλληλου φορητού για την κάλυψη των αναγκών του χώρου σας γίνεται από εμάς, αφού μας δώσετε τα απαραίτητα στοιχεία* που θα σας ζητήσουμε.

Στην συσκευασία κάθε σώματος περιέχεται ακόμη ένας χρονοδιακόπτης προρυθμισμένος για δύο θέσεις λειτουργίας 1) λειτουργία στο φουλ, όταν ο πλαϊνός διακόπτης είναι προς τα πάνω, και 2) λειτουργία στην εξοικονόμηση όταν ο πλαϊνός διακόπτης είναι προς τα κάτω στην κόκκινη γραμμή (κάνει 25% οικονομία στην κατανάλωση).
Επίσης μπορείτε να ρυθμίσετε τον χρονοδιακόπτη στις ώρες που θέλετε το κάθε σώμα να παραμένει κλειστό ώστε να γίνεται αυτόματα το on-of κάθε ημέρα στις ίδιες ώρες και να μην ασχολείστε κάθε μέρα με κάθε σώμα χωριστά.
Εκτός αυτού υπάρχει ακόμα η δυνατότητα της λειτουργίας με θερμοστάτη χώρου πρίζας ψηφιακό ο οποίος κοστίζει 40€ επί πλέον της τιμής του σώματος.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Τα φορητά καλοριφέρ νερού με μικρολέβητα δεν χρειάζονται καμία απολύτως εγκατάσταση.

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Δεν απαιτείται καμία απολύτως συντήρηση. Η εξαέρωση που γνωρίζουε ότι πρέπει να κάνουμε στις συμβατικές κεντρικές εγκαταστάσεις με καλοριφέρ, απαγορεύεται! Όταν αγοράζονται τα φορητά καλοριφέρ νερού είναι ήδη γεμισμένα με νερό κι έτοιμα για λειτουργία. Μετά από χρόνια χρήσης ενδέχεται μικρή ποσότητα από το νερό αυτό να εξατμιστεί. Στην περίπτωση αυτή, κι ενώ το σώμα είναι εντελώς κρύο και ο μικρολέβητας απενεργοποιημένος, υπάρχει στο πάνω μέρος των εξαρτημάτων, που συνδέουν τον μικρολέβητα με το καλοριφέρ, μία τάπα πλήρωσης η οποία είναι εύκολο να ξεβιδωθεί και να συμπληρώσουμε χειροκίνητα νερό μέχρι η στάθμη του να φτάσει στο χείλος του δοχείου διαστολής που σφραγίζεται με την τάπα πλήρωσης.

 

Τί στοιχεία χρειάζονται για να γίνει μια μελέτη θέρμανσης με ημιφορητά καλοριφέρ microboiler?

Για να δούμε ποιά και πόσα τέτοια σώματα θα καλύψουν τον χώρο σας θα πρέπει να μας πείτε πόσα τετραγωνικά είναι το κάθε δωμάτιο του σπιτιού ξεχωριστά αλλά και όλο το σπίτι συνολικά, καθώς και αν υπάρχει κάποιου είδους μόνωση.
Εδώ να σημειωθεί ότι η μελέτη που κάνουμε γίνεται εμπειρικά και δεν αντικαθιστά μια μελέτη μηχανολόγου για τη θέρμανση του χώρου, η οποία αν υπάρχει είναι σωστό και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για τον ακριβέστερο υπολογισμό των απαιτήσεων των χώρων.