Οδηγίες

Τεχνικές πληροφορίες για την συσκευή και εγκατάσταση 7 μέρεςώρες 10:00-22:00 2114045145 – 6972245057 -2831023782 – 2831026126

Για κάθε πελάτη που ζητά εγγυημένο αποτέλεσμα, προτείνουμε ότι:
Αν μας φέρετε στα γραφεία μας τα σώματα των καλοριφέρ της κατοικίας σας, μπορούμε να εγκαταστήσουμε σε αυτά τον μικρολέβητα και να σας τα παραδώσουμε εντός τριών ημερών, έτοιμα για λειτουργία με το νερό τους και δοκιμασμένα, με εγγύηση 5 ετών για εργασία και συσκευή και με κόστος 50 € ανά σώμα, συν την αξία των συσκευών.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ

ΤΟΠΟΘΕΤ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜ

Image6 Image7 Image8

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡ1

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

-Γενικά προσέχουμε η συσκευή να τοποθετείται όσο χαμηλότερα γίνεται στο σώμα του καλοριφέρ. -Η ιδανική θέση σύνδεσης του Μικρολέβητα στο σώμα του καλοριφέρ είναι, η είσοδος του κρύου νερού της συσκευής, να συνδεθεί κατευθείαν στην κάτω οπή (υποδοχή σύνδεσης) του σώματος. Αν όμως τον συνδέσουμε σε υφιστάμενο σώμα αυτό δεν είναι εφικτό και προσπαθούμε να πλησιάσουμε όσο δυνατόν περισσότερο στο ιδανικό.  Όταν κάνουμε νέα εγκατάσταση, καλό είναι να το λαβαίνουμε υπ’ όψιν μας και να τοποθετούμε τα σώματα του καλοριφέρ πιο πάνω από ότι συνήθως ούτως ώστε και ο Μικρολέβητας να τοποθετείται πιο σωστά αλλά και η ηλεκτρική σκούπα να περνά από κάτω απρόσκοπτα.

-Στην περίπτωση που τοποθετούμε τον Μικρολέβητα σε υπάρχον σώμα καλοριφέρ υφιστάμενης εγκατάστασης φροντίζουμε ώστε το κάτω μέρος της συσκευής να είναι περίπου ίσια με το κάτω μέρος του σώματος καλοριφέρ, για να μην σκοντάφτει πάνω του η σκούπα της νοικοκυράς. Βασικό ζητούμενο είναι η συσκευή να τοποθετείται όσο χαμηλότερα γίνεται, αλλά προσέχουμε να μην δημιουργούμε πρόβλημα λειτουργίας του χώρου διότι μπορεί να προκληθεί ζημιά στην συσκευή από μικρο συγκρούσεις. Σημειώνουμε ότι δεν παρεμβαίνουμε στην πλευρά του σώματος που έχει τις συνδέσεις με το δίκτυο.

-Αν θέλουμε να ρυθμίσουμε με απλό τρόπο τους χρόνους ενεργοποίησης απενεργοποίησης της συσκευής μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα απλό χρονοδιακόπτη πρίζας τον οποίο τοποθετούμε στην πρίζα του τοίχου και τον ρυθμίζουμε στους επιθυμητούς χρόνους λειτουργίας πριν εισάγουμε το φίς της πρίζας της συσκευής.                                                                              -Αν θελήσουμε περισσότερο αυτοματοποιημένο τρόπο λειτουργίας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ασύρματους διακόπτες και ασύρματο κεντρικό θερμοστάτη χώρου, τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ως κεντρικό διακόπτη του συστήματος. Προτείνουμε να διαχωρίζεται η λειτουργία των χώρων υπνοδωμάτια – καθημερινοί χώροι, για να απενεργοποιούμε όποιον δεν χρησιμοποιούμε για περισσότερη οικονομία.  Εννοείται ότι σε καινούρια οικοδομή μπορούμε να προβλέψουμε στην ηλεκτρική εγκατάσταση ενσύρματο σύστημα ελέγχου λειτουργίας που είναι φθηνότερο.

Πώς να εγκαταστήσετε τον μικρολέβητα σε καλοριφέρ

ΣΑΝ ΣΟΜΠΑ ΣΤΕΡΕΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

-Οι διαστάσεις που πρέπει να έχει το θερμαντικό σώμα (καλοριφέρ), σε αυτή την περίπτωση της λειτουργίας σαν σόμπας, για να παρέχει την μέγιστη απόδοση της ενέργειας στον χώρο και να μην υπερθερμαίνεται, δηλαδή να παραμένει χλιαρό στο κάτω μέρος καθ” όλη την χρονική διάρκεια που είναι σε λειτουργία είναι:                                                                1) για την συσκευή Μ500 του 0,5 kw : 11-900-500 η 11-500-900    ,  2) για την συσκευή Μ1000 του 1 kw :11-900-900 η 11-600-1400 ,  3) για την συσκευή Μ1500 του 1,5 kw : 22-900-900 έως 33-600-1200 και  4) για την συσκευή Μ2000 των 2 kw : 33-600-1200 έως 33-900-900 .

Θα χρειαστείτε να προμηθευτείτε τον μικρολέβητα, ένα σώμα καλοριφέρ αντίστοιχων διαστάσεων για 0,5 kw η 1 kw η 1,5 kw, και ένα μικρολέβητα 0,5 kw η 1 kw η 1,5 kw. Επίσης τα εξαρτήματα: 1) Τάπα 1/2, 2) Προσθηκη 3 cm για δοχειο διαστολής, 3) 2 τεμαχ.  ταυ  1/2, 4)  2 τεμαχ. Μαστός 1/2, 5) 2 τεμαχ. Ρακώρ σύσφυξης ένα αρσενικό και ένα θυλικό 1/2-Φ15 για σωλήνα καλοριφέρ, 6) Σωλήνας χρωμέ καλοριφέρ Φ15 μήκους έως~=0,90 μ, 7) Γωνιά αρσενική-θηλυκή ½, 8)Ασφαλιστικό πίεσης 4 η 5 ατμοσφαιρών, 9)Σύνδεσμο Ρακώρ ίσιο αρσενικό-θηλυκό 1/2, 10) Εξαεριστικό και επί πλέον 1 τάπα (υπάρχουν στην συσκευασία του σώματος)  και υγρό τεφλόν. Αφού κρεμάσετε το σώμα στον τοίχο χρησιμοποιώντας την ειδική βάση στήριξης τοίχου που περιέχεται στην συσκευασία του, να συνδέσετε το κάθε στοιχείο πάνω στο θερμαντικό σώμα όπως φαίνεται στην φωτογραφία χωρίς το εξαεριστικό, να το γεμίσετε με αποσταγμένο νερό, να τοποθετήσετε το εξαεριστικό, να συμπληρώσετε νερό σε ύψος περίπου έως 2 cm χαμηλότερα της πάνω επίπεδης επιφάνειας του καλοριφέρ, να βιδώσετε την τάπα πάνω στην προσθήκη (δοχείο διαστολής) και να το θέσετε σε λειτουργία τοποθετώντας την πρίζα στο ρεύμα. Στην πράξη όταν λειτουργήσει λίγη ώρα και αν φαίνεται ότι δεν κατανέμει σωστά την θερμοκρασία στο σώμα, είναι πιθανόν να χρειαστεί εξαέρωση και συμπλήρωση νερού. Σε κάθε περίπτωση την συμπλήρωση νερού την κάνουμε όταν το σώμα είναι κρύο, οπότε πρώτα εξαερώνουμε για να εκτονώσουμε πιθανή εσωτερική πίεση και μετά προσθέτουμε το νερό αφαιρώντας την τάπα πάνω στην προσθήκη (δοχείο διαστολής), φροντίζοντας το νερό να μην  υπερβαίνει την γωνία του ταυ. Πρέπει δηλαδή να κρατά 3-4 πόντους αέρα κάτω από την τάπα πάνω στην προσθήκη, για εκτόνωση της εσωτερικής πίεσης. Προσοχή !!! ποτέ δεν ξεβιδώνουμε την τάπα της προσθήκης όταν το σώμα βρίσκεται σε λειτουργία διότι θα εκτοξεύσει ζεστό νερό.

Για τις παλαιότερες εγκαταστάσεις με σώματα φέτες.

Όπου έχουμε σώματα με φέτες με ένα διακόπτη στο πάνω μέρος του σώματος και ένα στο κάτω και εάν η σωλήνα που οδηγείται στον πάνω διακόπτη έρχεται οριζόντια από την στήλη η κατεβαίνει από ψηλά, όποτε θέσουμε σε λειτουργία τον μικρολέβητα, κλείνουμε τον πάνω διακόπτη του καλοριφέρ. Εάν το αφήσουμε ανοιχτό το ζεστό νερό θα πάει στο πάνω όροφο και δεν το θέλουμε. Για να αποφύγουμε να κλείνουμε τον πάνω διακόπτη κάθε φορά που ενεργοποιούμε τον μικρολέβητα, μπορούμε να παρεμβάλλουμε στον πάνω διακόπτη μια ευαίσθητη ανεπίστροφη βαλβίδα, η οποία, λόγω της αύξησης της πίεσης λόγω θερμοκρασίας κατά την ενεργοποίηση του μικρολέβητα, πιέζει και κλείνει την διαδρομή προς την στήλη. Τον κάτω διακόπτη δεν  τον κλείνουμε γιατί χρησιμεύει στην εκτόνωση των πιέσεων που αναπτύσσονται λόγω θερμότητας στο εσωτερικό του σώματος καλοριφέρ. Όσες φορές θελήσουμε να ζεστάνουμε το σπίτι  με την κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας κλείνουμε τον μικρολέβητα και ανοίγουμε τον πάνω διακόπτη του σώματος αν δεν έχουμε τοποθετήσει ανεπίστροφη βαλβίδα. Επίσης σε κάποιες από τις παλαιότερες εγκαταστάσεις όπου έχουμε σώματα με φέτες, δεν υπάρχει από την πλευρά του εξαεριστικού κάτω οπή για να συνδέσουμε την είσοδο του κρύου νερού στον μικρολέβητα. Σε αυτή την περίπτωση ο μικρολέβητας τοποθετείται στην ίδια πλευρά που βρίσκονται οι διακόπτες παρεμβάλλοντας ένα ταυ (Τ) ανάμεσα στο σώμα και τον κάθε διακόπτη και συνδέουμε τον  μικρολέβητα. Γενικά επισημαίνουμε ότι αν έχουμε πρόβλημα χώρου στην θέση που βρίσκεται τοποθετημένο το σώμα, μπορούμε να τοποθετήσουμε τον μικρολέβητα σε οριζόντια απόσταση από το σώμα, αρκεί να προσέξουμε να βρίσκεται το κάτω μέρος της συσκευής περίπου στο ίδιο ύψος με το κάτω μέρος του σώματος.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

 Η συσκευή από την στιγμή που θα τοποθετήσουμε την πρίζα (και συνδεθεί) στο ρεύμα αρχίζει να ανεβάζει θέρμανση αμέσως στο πάνω μέρος του σώματος και να την αποδίδει στον χώρο. Όση ενέργεια δεν προλαβαίνει να αποδώσει αμέσως στον χώρο, συσσωρεύεται στο σώμα θερμαίνοντας του σιγά σιγά το περίβλημα, ξεκινώντας από το πάνω μέρος προς τα κάτω, το οποίο με την σειρά του ακτινοβολεί την ενέργεια στον χώρο. Λόγω της θερμότητας και της διαστολής που προκαλείται στο νερό του σώματος καλοριφέρ, το οποίο σαν ελαφρύτερο λόγω της αύξησης του όγκου του ανεβαίνει στο πάνω μέρος του σώματος, ανεβαίνει και η πίεση στο εσωτερικό του πιέζοντας και αναγκάζοντάς το πιο κρύο νερό χαμηλότερα να οδηγείται στην είσοδο του μικρολέβητα και στον θάλαμο του ζεστού νερού, όπου θερμαίνεται και κάνει ξανά τον ίδιο κύκλο. Επειδή το μεγάλο ζητούμενο είναι να αποδίδεται άμεσα όλη η ποσότητα της ενέργειας στον χώρο, για την μέγιστη απόδοση, θα πρέπει να επιβεβαιώνουμε ότι το σώμα στο κάτω μέρος δεν υπερθερμαίνεται αλλά το πολύ πολύ παραμένει χλιαρό. Πράγμα που αποδεικνύει επίσης ότι το μέγεθος του σώματος είναι στην σωστή αναλογία με την ισχύ (Kw του μικρολέβητα δηλ. 1 προς 3 περίπου) και λειτουργεί σωστά και ισορροπημένα για να έχουμε την μέγιστη απόδοση. Φυσικά ο μικρολέβητας μπορεί να συνδεθεί και σε μικρότερου μεγέθους σώμα καλοριφέρ και να ρυθμίσουμε τον θερμοστάτη του (διακοπής) στο μέγιστο ύψος που θέλουμε να φτάνει η θερμοκρασία στο σώμα.

SE POLY PALIA KALORIFER

ΗΜΙΦΟΡΗΤΟ

ΠΕΤΣΕΤΟΚΡΕΜΑΣΤΡΑ ΣΕ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΕΓΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΠΕΤΣΕΤΟΚΡΕΜΑΣΤΡΑ2

ΠΕΤΣΕΤΟΚΡΕΜΑΣΤΡΑ ΗΜΙΦΟΡΗΤΗ ΣΕ ΝΕΑ ΕΓΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΠΕΤΣΕΤΟΚΡΕΜΑΣΤΡΑ ΗΜΙΦΟΡΗΤΗ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ
-Πριν την εγκατάσταση του μικρολέβητα παρακαλούμε να επιβεβαιώνετε ότι ο θερμοστάτης της συσκευής είναι ρυθμισμένος στους 75 βαθμούς περίπου. -Στις καινούριες εγκαταστάσεις και την κατασκευή των ημιφορητών, πρέπει να χρησιμοποιούμε υγρό τεφλόν διότι σφραγίζει τέλεια και δεν έχουμε απώλεια υγρασίας απο τις συνδέσεις του καλοριφέρ και του μικρολέβητα που θα δημιουργούσε θύλακες αέρα στο εσωτερικό του. -Επίσης πρέπει να προσέχουμε όταν γεμίζουμε η εξαερώνουμε το καλοριφέρ πριν θέσουμε σε λειτουργία τον μικρολέβητα να μην μένουν θύλακες με αέρα μέσα στην συσκευή διότι εκτός του ότι θα κάνει θόρυβο η συσκευή (σαν φύσημα η βράσιμο) δεν θα αποδίδει σωστά. Το σώμα δηλ. πρέπει να γεμίζει αργά-αργά και να ανεβαίνει το νερό από κάτω προς τα πάνω. -Τονίζουμε ακόμη ότι όταν θέσουμε σε λειτουργία την θέρμανση για πρώτη φορά σε ένα χώρο, απαιτούνται 2 έως 3 ημέρες σε συνεχή η διακεκομμένη λειτουργία για να ζεσταθούν οι τοίχοι, τα υλικά και τα αντικείμενα και να φανεί η απόδοση της εγκατάστασης.

.

ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ σε πολυκατοικία με μικρολέβητες σε διάταξη συστάδας. ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΟΠΗ

Αφορά περιπτώσεις σύγχρονων διαμερισμάτων που διαθέτουν ατομικό πίνακα διανομής θέρμανσης κοντά στον οποίο πολύ εύκολα μπορεί να τοποθετηθεί σε διάταξη συστάδας, αριθμός microboiler ανάλογος με τις ενεργειακές ανάγκες σε Kwatt, σύμφωνα με το εμβαδόν του διαμερίσματος όπως προκύπτει από την κάτωθι πρακτική μέθοδο, προσαυξημένος περίπου κατά 20% για τις απώλειες διαδρομών. Η εγκατάσταση καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και μπορεί να τοποθετηθεί διακριτικά ακόμη και μέσα στο διαμέρισμα.

.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΜΙΚΡΟΛΕΒΗΤΑ (microboiler)

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΜΙΚΡΟΛΕΒΗΤΑ

Ραντεβού παρουσίασης λειτουργίας της συσκευής στα γραφεία μας Τεμπών 16 Αγ. Παρασκευή Αττικήςκάθε μέρα 11:00 έως 15:00 εκτός Κυριακής.  Συνεννόηση για παραγγελίες και Ραντεβού παρουσίασης:  2114045145 & 2155156921

Comments are closed.